Gyászol az egész világ. Legendás zenész távozott….Özönlenek a részvétnyilvánítások.

fotó: Gettyimages

Özönlenek a részvétnyilvánítások.-írja a Kiskegyed.

Rossz hír érkezett: meghalt Stephan Ellis.A basszusgitáros-énekes legnagyobb sikereit a Survivor zenekarral aratta.

A Survivor 1978-ban Jim Peteik által alapított amerikai hard rock együttes. Legismertebb számuk a Rocky III című film főcímdala, az Eye of the Tiger.

Jim Peterik 1976-ban kiadott lemezén, a Don’t Fight the Feeling-en található “survivor” (túlélő) szó gyakorlatilag az együttes megszületését jelölte. Peterik, Keith Johnson és Smith épp Bill Chase együttesével, a Chase-zel utaztak egy repülőgépen turnézni. A repülőgép azonban balesetet szenvedett, lezuhant, megölve ezzel Chase-et és az együttes nagy részét.

Az igazi Survivor 1978-ban alakult, mikor Peterik kikerült a kórházból. A zenekar viszont akkor lett igazán híres, amikor Sylvester Stallone felkérte őket, hogy játsszák el a Rocky III főcímdalát, 1982-ben. Ez lett a híres “Eye of the Tiger” című szám. Az együttes azóta is sikeresen működik. Fennállásuk során sokat turnéztak, koncertalbumokat is megjelentettek.

Tagok
Jelenlegi tagok
Frankie Sullivan, Billy Ozzello, Walter Tolentino, Ryan Sullivan és Cameron Barton.

Korábbi tagok
Jim Peterik, Dave Bickler, Dennis Keith Johnson, Gary Smith, Marc Droubay, Stephan Ellis, Jimi Jamison, Bill Syniar, Kyle Woodring, Klem Hayes, Randy Riley, Chris Grove, Gordon Patriarca, Barry Dunaway, Robin Mcauley, Michael Young, Mitchell Sigman és Russell Carson.-írja a wikipedia.org

Leave a comment