Rettenetes tragédiáról jött hír, lezuhant egy repülő!

Rettenetes tragédiáról jött hír, lezuhant egy repülő

Képtalálat a következőre: „híradó”

A másodpilóta és egy rendőrtiszt vesztette életét.
Felszállás közben lezuhant egy kisrepülő a Mount Everest közelében vasárnap. Ketten meghaltak és hárman megsérültek a balesetben – közölte egy nepáli rendőrségi szóvivő.

A kisrepülő egy helikopter-felszállóhelyen lévő helikopternek ütközött neki a luklai repülőtéren – tette hozzá Uttam Radzs Szubedi. A másodpilóta és egy rendőrtiszt életét vesztette, a pilóta, egy másik rendőr és a helikopter vezetője megsérült. Mindannyian nepáli állampolgárok.

A rendőrök a helyszínen állomásozó turistarendőrséghez tartoztak – írja az MTI. A hegymászószezon során külföldiek százai vágnak neki a 8848 méteres Mount Everest meghódításának. A csúcsot először két férfi, az új-zélandi Edmund Percival Hillary és a nepáli Tendzing Norgaj mászta meg. Róluk nevezték el a kelet-nepáli Luklában, a tengerszint felett 2843 méterrel található Tendzing-Hillary repülőteret, amely a világ legveszélyesebb légikikötőinek egyike. A reptér – 520 méteres hossza miatt – csak kis repülőgépek fogadására alkalmas.-írja a faktor.hu

Leave a comment