Kegyetlen fagy!! Mmutatjuk az időjárást, amire számíthatunk húsvét végéig

Képtalálat a következőre: „fagy”

Komoly fagyokat hozott a kedd reggel. A hét további napjaiban már jobbára szárazabbra fordul időjárásunk, ezzel együtt pedig fokozatosan melegszik az idő – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Az előző napokhoz képest kissé hűvösebb reggelre ébredhettünk kedden Kárpát-medence-szerte – olvasható az OMSZ közösségi oldalán.

Mire számíthatunk?
Északkelet, kelet felől egy gyengülő ciklon felhőzete sodródik fölénk, emiatt szerdán már több lesz felettünk a felhőzet. Ezt követően viszont

ismét szárazabbra fordul időjárásunk, emellett pedig a nappali felmelegedés is fokozatosan erősödni fog.
Előrejelzés az ország területére szerda estig:
Kedd délutántól északkelet felől egyre vastagabb felhőzet érkezik, és késő este, éjszaka az ország északkeleti harmadában helyenként gyenge eső, zápor is előfordulhat.

Szerdán a több-kevesebb napsütés mellett változóan, keleten olykor erősen felhős égre van kilátás. A keleti országrészben néhol alakulhat ki futó zápor, míg másutt legfeljebb pár csepp eső eshet.

Az északkeleti, északi szelet a Zempléni-hegység környékén és az Észak-Alföldön napközben erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 13 és 17 fok között valószínű, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Húsvéti időjárás
Az Országos Meteorológiai Szolgálat videója szerint a hét végig, sőt, a jövő hét elejéig folyamatosan emelkedik a hőmérséklet.

Jelentős csapadékra nem kell számítani, hétfőn akár 23-24 fok is lehet.

Az OMSZ szerint a hajnali fagyok is elhagynak minket.-írja az inforstart,.

Leave a comment