A 30 fokos hőség után JÖN AZ ÍTÉLETIDŐ! Szombaton olyan idő csap le Magyarországra, amiben nem lesz köszönet! Ez vár ránk :

Képtalálat a következőre: „ítéletidő”

A Brit-szigeteknél kialakult ciklon rendkívül meleg, afrikai eredetű levegőt hajt »fel« térségünkbe, csütörtökön és pénteken átlagosan 28-29, de helyenként akár 30 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk

– mondja a 24.hu-nak Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa.

A jelenlegi számítások szerint szombatra érkezik meg hozzánk ugyanennek a ciklonnak a „nedvességtartalma”, és az időjárás egy csapásra gyökeresen megváltozik.

Szombaton országszerte több órás, akár egész napos esőre kell számítani, a levegő péntekhez képest több mint 10 fokkal esik vissza, a legmelegebb órákban is 16-20 fok körüli értéket mutatnak majd a hőmérők.

Megerősödik a szél is, főleg keleten zivatarok is jó eséllyel alakulhatnak ki. Nagyon kell a csapadék, egy hétvége feláldozása igazán nem nagy ár az aszály csökkenéséért. A folytatás most még elég bizonytalanul látszik, jelen modellek alapján vasárnap már csak elvétve, inkább keleten lehet eső, majd ismét melegedés kezdődhet.-írja  a  24.hu

Leave a comment