Huawei telefonod van? Most jelentették be – hiba történt : VISSZAKAPHATOD A TELEFONOD ÁRÁNAK EGY RÉSZÉT!

Kapcsolódó kép

Bár a Huawei tájékoztatása szerint a már megvásárolt és a kereskedelmi forgalomban elérhető okoseszközöket nem érinti a Google döntése az androidos jogosultságok elvételével kapcsolatban, bármilyen “kellemetlenség”, amely a tulajdonosokat éri, egy szakértő szerint pénzvisszatérítés alapja lehet.

Hibás teljesítés miatt a Huawei-készülékek tulajdonosai akár pénzvisszatérítést is kérhetnek azoktól a forgalmazóktól, akiktől az eszközöket vették, miután azok már nem felelnek meg az “androidos” jelző kritériumainak – mondta a Napi.hu-nak Siklósi Máté, a fogyasztóvédelmi tanácsadással foglalkozó CP Contact Kft. szakértője.

A kérdés az lesz majd, hogy a már megvett telefonokat a frissítések elmaradása kapcsán éri-e majd kár, vagyis megáll-e a hibás teljesítés. Ha bármikor megáll a jótállási/szavatossági időn belül (jellemzően 2 év), akkor a fogyasztó bármikor benyújthatja igényét.

Lapunk megkérdezte a nagy szolgáltatókat, illetve több e-kereskedelmi céget, hogy mit várnak a magyar piacon.

Eddig csak a Magyar Telekom, a UPC és az Alza.hu válaszolt, bár részleteken nem közöltek.

A Magyar Telekom annyit írt, hogy vizsgálják a lehetőségeket és azon lesznek, hogy az ügyfeleik minél kevésbé érezzék a bejelentés hatásait.

A UPC azt közölte, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a hazai és nemzetközi piaci fejleményeket és a keresletre gyakorolt hatását, amelyek függvényében alakítják ki a kínálatában lévő készülékek árait és akciós portfólióját.

Az Alza.hu szerint jelenleg túl korai lenne részletes állásfoglalást adni fogyasztói keresletre gyakorolt hatást illetően. A kulcsfontosságú szoftverek rendelkezésre állásának hiánya azonban minden okostelefon-gyártó számára döntő lenne.via

Leave a comment