Kettészakad az ország: őrült lehűlést hoz a hazánkra lecsapó ciklon!

Kettészakad az ország: őrült lehűlést hoz a hazánkra lecsapó ciklon

Képtalálat a következőre: „emberek viharban”

Ket­té­sza­kad az or­szág: nagy eső­vel jön mind­járt az őrült le­hű­lés
Az or­szág egyik fe­lé­ben csak 14, míg a másik ré­szé­ben 26 fok vár­ható. De mást is tar­to­gat az idő­já­rás!-rírja a ripost.

Szerdán párásan indul a nap, elszórtan valószínű eső, záporeső. Napközben sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, főként a Dunától keletre zivatarokra – írja az Időkép. Helyenként feltámad a szél, erős, viharos északnyugaton és zivatarok környezetében lehet. A maximumok 14-26 fok között alakulnak, nyugaton visszaesik a hőmérséklet, keleten, délkeleten lesz a legmelegebb.

Itt z Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése :

Szöveges figyelmeztető előrejelzés
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.05.30. csütörtök éjfélig
Ma a Nyugat-Dunántúl kivételével szórványosan, elsősorban délutántól számíthatunk zivatarok kialakulására, amelyeket viharos szél (55-65 km/h), jégeső (1 cm körüli átmérő), és főként a délkeleti országrészben felhőszakadás (>25-30 mm) kísérhet. Éjjel a délkeleti régióban még döröghet az ég, de ezek lecsengő zivatarok lesznek már és az este előrehaladtával egyre inkább esőbe fordul át a csapadék jellege. Áztató jellegű esőre kell számítani éjszaka, a csapadékzóna északnyugat felé fog elmozdulni és leginkább az ország északi területein okozhat nagy mennyiségű (~20, néhol ~25 mm) csapadékot. Csütörtökön zivatarok kialakulására leginkább délkeleten és a Tiszántúlon lesz esély, a zivatarokat viharos szél (55-65 km/h) és lokálisan nagy mennyiségű csapadék (>10 mm) kísérheti.

Ma délutántól az Alpokalján egy-egy 65-70 km/h körüli széllökések előfordulhat északnyugati irányból.-írja met.hu

Leave a comment