ITT az előrejelezés : mutatjuk pontosan meddig tart a kánikula!

Képtalálat a következőre: „kánikula”

A mostani hőséget egy Nyugat-Európában örvénylő ciklonrendszernek köszönhetjük. Ez keletre – így Magyarországra is – déli áramlást hoz, afrikai eredetű forró levegővel elárasztva a térséget – írja az Időkép.

A ciklon várhatóan csak a hét végén hagyja el a térséget, így a kánikula is csak akkor enyhülhet. Napra pontosan egyelőre nem lehet megmondani, mikor hűlhet le a levegő, de a legújabb prognózisok szerint leghamarabb vasárnap-hétfő környékére várható.-írja a z https://www.idokep.hu

Országos előrejelzés: szerda reggeltől szerda éjfélig
Túlnyomóan napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék az ország legnagyobb részén nem lesz, de délután, este északkeleten, valamint az Alpokalján előfordulhat néhol zápor, zivatar. A délkeleti szél több helyen megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 16, 21 fok között alakul, de északkeleten a völgyekben néhol 12, 14 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 34 fok között valószínű.

Országos előrejelzés: csütörtök
Napos, nagyrészt derült időre számíthatunk, kis területen lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki északon. A déli, délkeleti szelet többfelé élénk, nyugaton néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között várható.

Országos előrejelzés: péntek
Többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem várható. Mérsékelt marad légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között valószínű.

Országos előrejelzés: szombat
Napos idő lesz kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem várható. A déli, délkeleti szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 37 fok között várható.

Országos előrejelzés: vasárnap
A napsütés mellett elsősorban nyugaton és északon erősödő gomolyfelhő-képződés várható, és főként arrafelé délutántól szórványosan zápor, zivatar valószínű. A Dunántúlon a szél északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként megerősödik, másutt csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 32 és 36 fok között, északnyugaton 30 fok körül alakul.

Országos előrejelzés: hétfő
Erős gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel. Többfelé valószínű zápor, zivatar. Az északkeleti, északi szelet élénk vagy erős lökések kísérik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 33 fok között alakul, keleten lesz a melegebb. -írja a met.hu

Leave a comment