A java csak most jön! 40 Celsius fok feletti HŐMÉRSÉKLETRE KELL KÉSZÜLNI! Ezen a napon lesz a legmelegebb :

Képtalálat a következőre: „tikkasztő hőség”

Brutális kánikula csapott le az országra, ami az előrejelzések szerint szombatig nem is csillapodik, hiszen akár 40 fok is lehet. -írja a https://kiskegyed.blikk.hu/

A hétvégén is folytatódik a kánikula, szombaton akár 37 fok is lehet. Vasárnap már többfelé lehetnek zivatarok, így várható kisebb enyhülés – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.

Pénteken sok napsütés ígérkezik, csak a keleti megyékben fordulhat elő néhol zápor, zivatar. Csak zivatar környezetében lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 16–22 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 32–36 fok között valószínű, az Alföldön lesz a legmelegebb.

Szombaton napos idő lesz, csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül, néhol meg is erősödhet a szél. A hőmérsékleti minimum 17–23, a maximum 33–37 fok között várható.

Vasárnap a napsütés mellett egyre több helyen valószínű zápor, zivatar. A Dunántúlon helyenként, másutt csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A leghidegebb órákban 18–23 fok lesz. Napközben 30–36 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.
(Fotó: OMSZ)

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője emlékeztetett, a katasztrófavédelem honlapján elérhető a légkondicionált, bárki által igénybe vehető helyiségek listája.

Leave a comment