Baleset a forgatáson! Majka megsérült!

Képtalálat a következőre: „majka”

Baleset érte Majkát a forgatáson! Akkorát esett, hogy a kamerást is majdnem lerúgta

Jól hallható a koppanás, reméljük nincs nagy baja!-írta meg a Blikk.

A Bezár a bazár forgatásán próbálta ki Majka a segway nevű elektromos eszközt!

Az utolsó pillanatokban meglepte a segway, amikor már nem figyelt oda és csak egyik lábával

nehezedett rá. Így esett le a megbokrosodott segwayről.

A koppanást is jól hallani, úgyhogy megüthette magát, de a mosolygó műsorvezető láthatóan jól van!-írta meg a BLikk.

A Segway (ejtsd: szegvéj) egy önegyensúlyozó, két kerekű, elektromos meghajtású eszköz az ember helyváltoztatásának elősegítésére. A készüléket Dean Kamen amerikai mérnök találta fel és jelenleg a Segway Inc. gyártja New Hampshire-ben, az USA-ban. A „Segway” szót gyakran a járműfajta közneveként is használják (pl. „segwayezz”).[1]

A termék kifejlesztése

A fejlesztés során a Segway kódneve eredetileg Ginger illetve IT volt. A Ginger név Ginger Rogers-től, Fred Astaire gyakori filmbeli partnerét idézi, mivel a fejlesztő mérnökök a Dean Kamen által megalkotott első giroszkópos, számítógépvezérelt eszközt, az iBOT kerekesszéket eredetileg Fred Upstairs-nek keresztelték, mivel fel tudott menni a lépcsőkön (upstairs) is.

A Segway megjelenését nagy várakozás, merész beharangozások előzték meg. Első bemutatója végül 2001. december 3-án volt New York-ban.
Technológia
A Segway levehető InfoKey-kulcsa

Bekapcsolt állapotban a Segway-t a kerekek közötti alvázban elhelyezett elektromos motorok tartják függőleges helyzetben és egyensúlyban. Az egyensúly megtartását és az irányítást a motorokon keresztül két beépített számítógép végzi, amelyek giroszkópok és egyéb érzékelők segítségével másodpercenként több mint százszor korrigálják a pozíciót. A felhasználó az eszközt a testsúlyának előre, illetve hátrahelyezésével, valamint a kormány jobbra ill. balra döntésével irányítja.

A Segway, két elektromos motorjával 20 km/h maximális sebesség elérésére képes.
Felhasználása
Fájl:Segway in parade.ogvMédia lejátszása
Segway bemutató video
Turisták Segway-es városnéző körúton

A Segway nagyon sokféle célra lehet használni, mind különféle munkákhoz, mind a közlekedésben, a mozgássérültek mobilitásának növelésében, mind a turizmusban. Egyre több helyen használják rendőrök és biztonsági őrök járőrözéshez, nagyobb területű kiállítási-, rendezvény- és szórakoztató parkokban, és mind több városban jelennek meg az idegenvezetett Segway-es városnéző túrák is turisták számára. -írta a wikipedia.org

Leave a comment