60 ÉV FELETTIEKNEK fontos ez a jogszabály : Ezt az 1 törvényt mindennél jobba kell ismernie! Mutatjuk pontosan mit jelent az Ön életében!

Képtalálat a következőre: „60 év felett híradó”

Figyelem! Minden 60 év felettinek fontos tájékoztatást tettek közzé! 60 ÉV FELETTIEK FIGYELEM! EZEK A TÖRVÉNYEK ÖNT VÉDIK ÉS BIZTOSAN NEM IS TUD RÓLA!ÉRDEMES ISMERNI A SZABÁLYOKAT, MERT ÖNT IS VÉDIK!

60 ÉV FELETTIEK FIGYELEM! EZEK A TÖRVÉNYEK ÖNT VÉDIK ÉS BIZTOSAN NEM IS TUD RÓLA!>> ÉRDEMES ISMERNI A SZABÁLYOKAT, MERT ÖNT IS VÉDIK!

Sokan nem is tudják, hogy létezik, míg mások már hallottak róla, d e nem igazán tudjk, hogy mit jelent, hogy kiket érint és hogy hol kell keresni a szabályokat, kiket és hogyan véd! Nekik szeretnénk most egy tájékoztatót adni ebben a témában!

A védett kor 2019- ben is létező jogszabály, a Munka Törvénykönyvében találkozhatunk vele, minden olyan munkavállólt véd, akinek a rá irányadó nyugdíjkorhatár betöltéséig kevesebb, mint öt éve van vissza.Ez egy kedvezményekkel és védettséggel járó időszakot jelent a nyugdíjba vonulás előtti 5 évre.

Lényegében egy felmondási védelmet jelent a dolgozónak, aki ugye még nem nyugdíjas, tehát olyan mint bármelyik többi dolgozó csak életkorának köszönhetően védett korba került.A munkáltató a védett korban lévő dolgozónak határozatlan idejű munkaszerződés esetén csak akkor mondhat fel, ha a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, illetőleg egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. Természetesen ezt is hiteles forrásokkal kell bizonyítania!

Ennyire nem egyszerű, ugyanis felmondhatnak a dolgozónak akkor is ha a képességeivel van gond, illetve, munkáltató működésével összefüggő okból is.Például ha nincs a munkavállaló által betöltött munkakörhöz szükséges képességnek, végzettségnek, gyakorlatnak megfelelő betöltetlen másik munkakör vagy a munkavállaló az e munkakörben való foglalkoztatásra irányuló ajánlatot elutasítja.

A legújabb Munka Törvénykönyvében már a többlet végkielégítésről is szólnak szabályok, ez akkor jár ha a munkáltató mond fel neki vagy a munkahelye jogutód fennmaradása nélkül szűnik meg a nyugdíjba vonulását megelőző 5 évben.

A cikk a hrportal.hu cikke alapján készült.

Írta . admin

Leave a comment