VÁLTOZÁS JÖN A Taj kártyáknál 2019. október 31-én! A legtöbben még nem is tudnak róla, hogy KÖTELEZŐ ELINTÉZNIVALÓJUK VAN! >>>

Kapcsolódó kép

Idén júniusban is rengeteg diák fejezte be a felsőfokú tanulmányait, arra azonban kevesen gondolnak, hogy márciusban a diákigazolvány lejártával a biztosítási jogviszonyuk is megszűnik. A napokban pedig lejár a türelmi határidő, akiknek nincs munkájuk, vagy nem tanulnak tovább, azoknak már maguknak kell majd fizetniük az egészségügyi szolgáltatási járulékot, vagyis a TB-t.

Minden évben diákok tízezrei végeznek a felsőoktatási vagy egyéb tanulmányaikkal, de sajnos nem mindenkinek sikerül könnyedén és gyorsan elhelyezkedni, így közülük sokan hónapokig munkanélküliként tengetik napjaikat.Rossz hír, hogy a türelmi idő május 16-tól lejár, május 16-tól nekik már saját maguknak kell fizetni a TB-t vagyis a saját társadalombiztosítási járulékukat minden hónapban be kell fizetniük.

UTÁNAJÁRTUNK MIT KELL TENNI >>>

A TB fizetés mindenkinek kötelező ez alól nincs kibúvási lehetőség, akkor is kötelező ha szinte soha nem vagyunk betegek és soha nem járunk orvoshoz!Aki iskolába jár vagy dolgozik, nincs teendője, mert levonják a munkabéréből illetve az iskolásoknál is be van fizetve.Amikor megszűnik a tanulói jogviszony vagy munkanélkülivé válunk onnantól kezdve a TB-t magunknak kell fizetnünk minden hónapban!

Pontosan mikor is kell elkezdeni fizetni?

A 45 napos türelmi határidő 2019. december 16-án lejár, vagyis az október  31.-én lejárt diákigazolvánnyal rendelkezőknek december 16. után fizetni kell! Sajnos nagyon kevesen tudnak róla, ezért nem fizetik és azután meg jön a nagyon kellemetlen meglepetés..ugyanis a TB-t mindenkinek KÖTELEZŐ FIZETNI! Ha eddig nem fizettél visszamenőleg is behajtják!

május 16-tól kötelesek maguknak fizetni a társadalombiztosításukat.

Hol és hogyan kell befizetnem a TB-t?

A határidő lejártát követően még 15 napig lehet jelezni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) a járulékfizetési kötelezettséget.A bejelentéséhez szükséges adatlap (T1011) letölthető az adóhatóság honlapjáról, vagy beszerezhető a NAV ügyfélszolgálatain.Ezt a nyomtatványt a postán, személyesen, vagy elektronikus úton Ügyfélkapun keresztül tudjuk eljuttatni a NAV-hoz.

A befizetés banki átutalással és csekken is teljesíthető minden hónap 12-ig.

Leave a comment