Kata a Szent Imre kórház felelőtlensége miatt majdnem meghalt!

Képtalálat a következőre: „szent imre kórház”

Kata egy szombati napon ment el a Szent Imre kórház sürgősségi osztályára, ahol az orvosok szteroidinjekcióval kezelték. Az injekció egyáltalán nem hatott, sőt a helyén a fájdalom csak nőtt és nőtt, szerdára Kata láza is felment 39 fokra. Háziorvosa ezután a sebészetre küldte, ahol viszont csak legyintettek a problémájára. Mivel szerintük nem volt tályog a szúrás helyén, ezért sebészeti beavatkozást sem tartottak szükségesnek, a betegnek azt javasolták, hogy borogassa és jegelje a lábát, feküdjön pár napot, amíg a fájdalom elmúlik. -írja a https://ataszjelenti.blog.hu/

Egy héttel az injekció után Kata már annyira rosszul érezte magát, hogy sem enni, sem inni nem tudott. Aggódó rokonai újra a kórházba vitték, itt a vérképe már gyulladás jeleit mutatta. A piros kiütések a hasán és a combján, a nehézlégzés és az oxigénhiány miatt elkékült száj mind arra utaltak, hogy Katának komoly baja lehet. Rögtön az intenzív osztályra került, állpota hétfő reggelre orvosai szerint életveszélyessé vált: teljesen összeomlott a keringése, leállt a veséje és lélegeztetni is kellett.

Kiderült, hogy Kata állapota egy kórházi fertőzés miatt fordult válságosra, amit annak köszönhetett, hogy az ügyeletes orvos nem tisztította le megfelelően a bőrét a szteroidinjekció beadása előtt.

Kata teljes felépülése egy hónapba telt. Miután kikerült az intenzívről, megröntgenezték korábban fájó lábát. Kiderült, hogy bal lábán volt két törött ujja, de az azóta eltelt időben a csont már szépen összehegedt. Ha ezt a röntgent hamarabb elvégzik, nem veszélyeztették volna az életét feleslegesen. Azóta Kata újra ott ül a reggeli csúcsban, kemény kuplunggal, meg az állami rádió propaganda híreivel, de legalább fájdalom nélkül.

Ezek a történetek olvasói panaszként érkeztek hozzánk a kórházi fertőzések ellen indított kampányunkban. Ma Magyarországon minden egészségügyi intézményben jelen vannak a kórházi fertőzések. Ez a világon mindenhol probléma, de itthon odáig sem vagyunk képesek eljutni, hogy az állam végre elárulja, hány fertőzés történik kórházanként. Ebben a kampányban nem azt akarjuk elérni, hogy csökkenjen a magyar egészségügybe vetett bizalom, és nagyra becsüljük az egészségügyi dolgozókat, akik gyakran minden tőlük telhetőt megtesznek a hozzájuk kerülő betegek gyógyulásáért. Azt szeretnénk elérni, hogy végre tegyen valódi lépéseket az állam a kórházi fertőzések leküzdésére. Első lépésként készítsen nyilvános cselekvési tervet és hozza nyilvánosságra a fertőzések adatait.
-írta meg a https://ataszjelenti.blog.hu

Leave a comment