Végzetes tévedés: Hat doki zavarta el a kislányáért aggódó anyát – egyik sem vette észre a……

Képtalálat a következőre: „wait for doctor”

Végzetes tévedés: Hat doki zavarta el a kislányáért aggódó anyát – egyik sem vette észre a rákot

Felfoghatatlan tragédiával kell szembenéznie egy édesanyának: két és fél évet élhetett ugyanis kislánya, akit hat hónapos korától hurcolt orvosról orvosra – azonban mind elzavarta azzal, hogy nincs semmi komoly baja.

Megan Clarkson január másodikán hunyt el. A kislány a tüdőrák egy ritka, igen agresszív formájában szenvedett.
Noha édesanyja, Kelly jó ideje észrevette a tüneteket, az orvosok nem vették komolyan. A betegséget végül csak három héttel a gyermek halála előtt sikerült diagnosztizálni, ekkor azonban már késő volt.

A skóciai Kirkcaldy-ben élő anyuka 2016. novembere óta járt orvosokhoz, mivel a kislánya sokat köhögött. Hat doki küldte el azzal, csak valami fertőzés lesz, és a gyerekek eleve szoktak köhögni, ne aggódjon. A kis Meghan állapota azonban nem javult, sőt, a testsúlya is egyre csökkent, miközben egyre nehezebben tudott lélegezni. Ekkor már asztmára gyanakodtak az orvosok. Csak 2018. decemberében jöttek rá: sokkal súlyosabb a baj.

A kislányt végül megműtötték: tüdejének jobb felét ki kellett operálni a tumor miatt, de sajnos ez a beavatkozás sem menthette meg az életét – írja a Daily Record.

A gyászoló édesanya szerint az egész rendszer cserbenhagyta a lányát: “Szerintem senki nem kapta meg a lehetőséget, hogy a munkáját végezze, és segítsen az olyan gyermekeken, mint Megan” – nyilatkozta, hozzátéve: ha időben észreveszik a bajt, a kislányának legalább valamennyi esélye lett volna a túlélésre.Forrás: https://tophir.hu/

Leave a comment