RENDŐRSÉGI KÖZLEMÉNY : alig néhány perce tették közzé! Ha ilyet tapasztal a lakásában, házában szigorúan tartsa be AZ ITT LEÍRT utasításokat!!! Ijesztő és ÉLETVESZÉLYES helyzetre KEZDTÉK EL FELKÉSZÍTENI a magyar lakosságot!lakosságot!!! >>>

Rendőrségi figyelmeztetés – alig néhány perce tették közzé! Ha ezt tapasztalja a lakásban, házában szigorúan tartsa be ezeket az utasításokat!!! Félelmetes és veszélyes helyzetre figyelmeztetik a lakosságot!!! >>>
Képtalálat a következőre: „rendőrség sajtótájékoztató”
Mit lehet tenni, ha betörő van a lakásban? A rendőrség elmondta
Félelmetes, ha idegen van a lakásban, de erre is fel kell készülni.
A legfélelmetesebb helyzet egyértelműen az, ha a besurranó tolvaj az éjszaka közepén jut be a lakásba, amikor az ember alszik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre elmondta, hogy, bár csaknem minden eset más, az elsődleges cél mégis a konfrontáció elkerülése.
– Amennyiben az éjszaka folyamán valaki arra ébred, hogy illetéktelen személy tartózkodik a lakásban vagy a házban ne kíséreljen meg ellenállni, a testi épség a legfontosabb, az értékek pótolhatók. Amint lehetőség van rá, azonnal próbálja meg értesíteni a rendőrséget.

Tilos bemenni a lakásba

– Ha hazaérkezéskor valaki a betörés nyomait észleli, ne menjen be a lakásba! Egyfelől a betörő még a lakásban tartózkodhat, és nem kizárt, hogy menekülése és a megszerzett értékek megtartása érdekében fizikai erőszakot alkalmaz. A lakásban tartózkodó elkövető vagy elkövetők fizikai állapotának felmérése nehéz, ezért óvakodni kell a visszatartásuktól – szögezte le a rendőrség.

– Továbbá azért nem célszerű bemenni a lakásba, mert a betörő által hátrahagyott nyomok elvesznének, megváltoznának, így a rendőrség szakembereinek munkája nehezebbé válna. Betörés észlelése esetén a legrövidebb időn belül értesíteni kell a rendőrséget a 112-es, ingyenesen hívható segélyhívószámon.

– Nem ajánlatos az elkövetők visszatartása, mert az erőviszonyok nehezen mérhetők fel, és a vagyon elleni bűncselekmény a sértett ellenállása esetén könnyen a testi épséget veszélyeztető cselekménnyé válhat. Azonnal értesíteni kell a rendőrséget, megfigyelni az elkövető személyét, illetve távozásának útvonalát, az általa használt járművet. A legfontosabb: semmilyen vagyontárgy nem ér fel a testi épség, az emberélet értékével.
Forrás : femina.hu
WRITER

Leave a comment