ITT A KORMÁNY KARÁCSONYI AJÁNDÉKA A CSALÁDOKNAK! Pénz áll a házhoz Karácsony előtt a családoknak is, IDÉN NEM csak a nyugdíjasok kapnak “ajándékot”!

Tájékoztató a Decemberi családi pótlék utalásról!!! Kétszer jön a pénz + 100 EZER Forintot kapnak a családok!!!

Hamarabb jön a családi pótlék.

A gyermeket nevelő családok a szokottnál korábban, még a karácsonyi ünnepek előtt, megkapják a decemberi családi pótlékot, gyermeknevelési támogatást és gyermekgondozást segítő ellátást – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma vasárnap.

Related image

Tájékoztató a Decemberi családi pótlék utalásról!!! Kétszer jön a pénz + 100 EZER Forintot kapnak a családok!!!

Tájékoztató a Decemberi családi pótlék utalásról!!!

Kétszer jön a pénz + 100 EZER Forintot kapnak a családok!!! 2019-ben ekkor jönnek a pénzek!!!

2019. december 3 és 27.

2020. Januárban nem jön családi pótlék.

Az utalási időpontok tájékoztató jellegűek!A pótlék összege havonta Egy gyermekes család esetén: 12 200 Ft Egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén: 13 700 Ft Két gyermekes család esetén (gyermekenként): 13 300 Ft Két gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként): 14 800 Ft Három vagy többgyermekes család esetén (gyermekenként): 16 000 Ft Három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként) 17 000 Ft Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek esetén: 23 300 Ft Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket egyedül nevelő esetén: 25 900 Ft

+100 Ezer ft
ÉVI EGYSZERI, 98 EZER FORINTOS TÁMOGATÁS A CSALÁDI PÓTLÉK MELLÉ! BÁRMELYIK CSALÁD MEGKAPHATJA ÉVENTE 1-SZER, AKÁR 1 GYERMEKRE IS! ÍGY TUDTOK ÉLNI A LEHETŐSÉGGEL >>>

SZINTE BÁRKI MEGKAPHATJA! 120 EZER FORINT szülési segély, támogatás, 98 EZER FORINT gyermek óvodai vagy iskolai költségeire, oktatásra , 28.500 FORINT IDŐSEKNEK, NYUGDÍJASOKNAK! – A LEGTÖBBEN NEM ISMERIK A LEHETŐSÉGET!

CSALÁDOK FIGYELEM! ÍGY KAPHAT A CSALÁDI PÓTLÉK MELLÉ 98 EZER FORINTOT! MÁR 1 GYERMEK UTÁN IS MEGKAPHATJA! BÁRKI ÉLHET A LEHETŐSÉGGEL, NEM JÖVEDELEMFÜGGŐ!

Az önsegélyező pénztárnak, mint a többi pénztárnak is, az a célja, hogy a családok öngondoskodási hajlandóságát erősítsék. Más-más célra valók, de mindegyiket támogatja az állam is. Íme a három pénztártípus, amire adó visszatérítést lehet igénybe venni:

A sokak által ismert és kedvelt egészségpénztár.
A régóta meglévő önkéntes nyugdíjpénztár.
A kevesek által ismert önsegélyező pénztár.
Most a teljesség igénye nélkül az önsegélyező pénztár legfontosabb tulajdonságait szeretném bemutatni.

A többi pénztárhoz hasonló, az öngondoskodást próbálja erősíteni két számlatípusával, a közösségi és a saját számlával (én most csak a saját számlával foglalkozom).

Mire használhatod fel?

szülési segély (120.000 Ft)
terhességgel összefüggő orvosi kiadások (számlával igazolva, összeghatár nélkül)
igazolt jövedelemkiesésre (GYED, GYES közötti különbségre)
családi pótlékra jogosult gyermek oktatási költségére (98.000 Ft/gyerek/év)

Mi van, ha mégsem lesz gyerekünk?

igazolt jövedelem kiesésre táppénz, munkanélküliség esetén
otthoni vagy idősgondozásra (28.500 Ft/hó)
gyógyszerekre vagy gyógyászati segédeszközökre
temetési támogatásra (hozzátartozóra is)
Miért éri meg, ha csak a saját pénzemet kapom vissza?

A 20%-os jövedelemadó-visszatérítés miatt, amit évi 150.000 Ft-ban maximalizáltak. Ha több pénztárnak is tagja vagy (nyugdíj, egészség, önsegélyező), akkor az összesre tudsz 150.000 Ft-ot igénybe venni. Ebből adódóan évente maximum 750.000 Ft-ot érdemes befizetni a pénztárakba, de ezt megteheti a párod is és Te is.

Extra tipp: ha itt két évre lekötöd a pénzed, akkor újabb 10 %-os adóvisszatérítésre vagy jogosult, viszont ne felejtsd, ebben az esetben két évig nem nyúlhatsz a pénzhez! De milyen jól fog jönni pl. a GYES időszakában!

via https://hitelforum.hu/tajekoztato-a-decemberi-csaladi-potlek-utalasrol/

Leave a comment