Nyilvánosságra hozták >> EZT A KOMPENZÁCIÓT kapják meg TELEKOM ügyfelek százezrei! Érdemes tájékozódni, mert SOKAN JÁRNAK JÓL! ! Megtévesztették őket!

MEGVAN!! EZT A KOMPENZÁCIÓT kapják TELEKOM ügyfelek százezrei KAPNAK VISSZA KOMPENZÁCIÓT méghozzá nem is keveset!!!! Megtévesztették őket!

 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 350 millió forintra bírságolta a Magyar Telekomot. Az összeg azonban csökkenthető a fogyasztóknak nyújtott kompenzációval.
A GVH keddi tájékoztatása szerint, a Magyar Telekom 2018. február 1. és 2018. március 31. között megtévesztette a fogyasztókat a „Most generáció” kampányban alkalmazott, maximális sebességű hálózatra utaló állításával. A maximális sebesség kifejezéssel ugyanis azt sugallta, hogy a fogyasztóknak a lehető legnagyobb sebességet biztosítja hálózatán, miközben azt valójában csak egy szűkebb előfizetői kör érhette el.

A hivatal úgy véli, a fogyasztók a reklámok alapján nem tudhatták, hogy a maximális sebesség csak egy általános, a szolgáltatás gyorsaságára vonatkozó, szubjektíven értelmezendő ígéret, és megalapozottan gondolhattak arra, hogy a Magyar Telekom a technikailag lehetséges, leggyorsabb internetezést ígéri hálózatán.

EZ IS ÉRDEKELHET :

Bejelentették hivatalosan is! Telekomosok kapnak váratlan pénzt! Lesz, aki komoly összegre számíthat! Ők az érintettek : ITT olvashatod el a  cikket!

A versenyhatóság közleményében jelezte, hogy döntésében először alkalmazott lépcsős, feltételes bírság-meghatározást. Ennek lényege, hogy a vállalkozásnak nem kell megfizetnie az összeg kisebb vagy nagyobb részét, ha a megjelölt határidőig igazolja, hogy vállalásainak megfelelően, kompenzálta a jogsértésben potenciálisan érintett előfizetőit.

A Magyar Telekom vállalásának lényege, hogy határozott időtartamú, hűségnyilatkozattal terhelt szerződését határozatlan időtartamúra módosítja azokkal a vezetékes és mobil internetes előfizetőivel, akik azt a kifogásolt kampány időszakában, valamint az azt követő két hónapban kötötték. A vállalkozás emellett vállalta, hogy az érintett mobil internet előfizetői körnek extra adatmennyiséget is biztosít.A Magyar Telekom vállalást tett az érintett előfizetők kompenzálására, érdemes lesz figyelni a számlaleveleket és az SMS-eket.

A többlépcsős bírságolásnál a visszaeső vállalkozásnak mindenképpen be kell fizetnie 100 millió forintot, de ha a fenti vállalások teljesítését idejében és megfelelően igazolja, akkor nem kell megfizetnie a bírság további 100, illetve 150 milliós részletét – közölte a GVH.

Az érintett előfizetőket a Magyar Telekom számlalevélben és SMS-ben tájékoztatja a kompenzációról és annak további részleteiről.

Forrás: MTI

Image result for telekom üzlet

Leave a comment