FONTOS! Életbevágóan fontos! Ennyi időnként kell cserélni a maszkot és így kell viselni a kesztyűt! >>>

A szájmaszkról, kesztyűről A temesvári szakorvos azonban számos új információt is közöl, például a szájmaszkról. Ezeket ajánlatos mindössze egy napig hordani, a legjobb azonban, ha négyóránként cseréljük. Ha nincs maszkunk, ajánlatos sállal, zsebkendővel eltakarni a szánkat és az orrunkat. A szájmaszkot fölösleges egész napon át viselnünk, elég csak akkor, ha fertőzőgyanús környezetben tartózkodunk.

 

Hazaérkezve ajánlatos kimosni, sőt főzéssel fertőtleníteni a rögtönzött szájmaszkot, amelyet – anyagától függően – forró vasalóval is át kell vasalni.

 

Ha erre nincs lehetőségünk, akkor tanácsos a fertőzésgyanús rögtönzött maszkokat néhány napig zacskókban tárolnunk, ameddig a vírus elveszíti életképességét. Tanácsos védőkesztyűt viselnünk, ám ez kétélű fegyvernek bizonyulhat, hiszen ha a fertőzött kesztyűvel szánkhoz, orrunkhoz nyúlunk, elkaphatjuk a vírust. A kesztyűt tehát csak fertőzésgyanús helyeken kell viselni, miután pedig lehúzzuk a kezünkről, el kell dobnunk, hiszen tovább terjesztheti a fertőzést. Ezt követően pedig szappannal és vízzel alaposan kezet kell mosnunk, legalább 20 másodpercen át. – a Maszol.ro portálról

Leave a comment