ÉDESANYÁK, ASSZONYOK, NAGYMAMÁK! ÚJDONSÁG! ÚJ támogatás 55 év feletti nőknek! Állami támogatással segíti a kormány az 55 év feletti hölgyeket! ILYEN MÉG SOHA NEM VOLT MAGYARORSZÁGON!

Az 55 év feletti nőket hozná helyzetbe a kormányzat
„Többféle módon is támogatjuk a nők foglalkoztatását, az egyik az az intézkedésünk, amelynek révén 2+1 járulékkedvezményt kapnak azok a munkáltatók, akik gyesről, gyedről visszatérő kismamát foglalkoztatnak. Másrészről pedig nők és férfiak számára egyaránt a védett korban, a nyugdíj előtti években szintén hasonló járulékkedvezményt biztosítunk azért, hogy akik nyugdíj előtt állól foglalkoztatását elő tudjuk segíteni” – ismertette a kormányzat intézkedéseit Rétvári Bence.

A program lényege, hogy az állam legfeljebb nyolc hónapig megtéríti a munkabér és a ténylegesen kifizetett szociális hozzájárulási adó együttes összegét a munkáltatónak, ha az vállalja, hogy a munkavállalót négy hónapig továbbfoglalkoztatja.

„Attól, hogy az állam száz százalékban megtéríti a munkabért, illetve a hozzá tapadó járulékokat, még egyáltalán nem biztos, hogy a munkáltatónak – és országos kitekintetésben gondolkodjon – pont ilyen típusú munkaerőre van szükség. Tehát egyáltalán nem biztos, hogy találkozni fog a hölgyek végzettsége és szakképzettsége a munkáltató igényeivel. Én úgy hiszem, hogy olyan nagy kapkodás munkáltatói oldalról nem lesz” – vélekedett Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke. Szerinte a kezdeményezés nem rossz, de nagyon szűk réteget érint, amellyel nem oldanak meg semmilyen problémát.

„A munkaerőpiac mostani állapotában, úgy gondolom, nem lehet elvárni ilyen idős emberektől, hogy újra munkába álljanak arra a pár hónapra, ami esetleg hiányzik ehhez a feltételrendszerhez. Úgy gondolom, hogy ilyen esetekben a kormánynak illendő lenne méltányosságot gyakorolni és azt mondani, hogy nem várja el sem a munkáltatótól, sem az érintettektől azt, hogy ezt a színjátékot játsszák, hogy néhány hónap kedvéért úgymond munkába állítsák ezeket az embereket” – fogalmazott Szél Bernadett, az LMP társelnöke.

A VOSZ főtitkára és az LMP társelnöke szerint sem ad ez a program választ arra a kérdésre, hogy mi lesz azzal a sok ezer 59-61 éves emberrel, aki nem találja meg a helyét a munkaerőpiacon. Szerintük inkább a nyugdíjrendszert kellene átgondolni. A statisztikai hivatal adatai szerint egyébként tavaly augusztus és október között 38 400 munkanélküli volt az 55 és 64 év közötti korosztályban.

Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!

Leave a comment