BAJ LEHET! KIADTÁK A LISTÁT! Ezek a legfertőzőbb helyek, melyeket a KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS után is érdemes egyelőre kerülni!

A legfertőzőbb helyek, melyeket érdemes kerülni
Vannak helyek, melyek fertőzésveszély szempontjából nagyon magas kockázatot jelentenek: egy jóga- vagy táncterem, ahol többen tartózkodnak huzamosabb ideig vagy egy zsúfolt kisbolt, majdnem olyan veszélyesek a járvány terjedése szempontjából, mint egy kínai állatpiac. Hogy ezt bebizonyítsák, amerikai kutatók egy csoportja vizsgálni kezdte, hol fertőződhetünk meg a legnagyobb valószínűséggel.

Az emberek a legtöbb időt elektronikai-, barkács- és kertészeti áruházakban töltötték, miközben mindent akkurátusan megtapogattak.

Különösen az elektronikai szaküzletekben időztek sokat, az új telefonokat, tableteket, okosórákat és egyéb kütyüket szinte kézről kézre adták, miközben használatuk után a fertőtlenítés szinte minden esetben elmaradt.

Vannak időszakok, melyek különösen nagy kockázatot hordoznak magukban: érdemes kerülni a csúcsidőszakot az éttermekben, így a McDonald’s-ban, a Starbucks-ban a tipikusan reggeliző idősávot illetve bizonyos – főként ebédmenüt kínáló- éttermekben az ebédszünet idejét, azaz a 12-14 óra közötti időszakot.

A kutatás szerint sorrendben a legfertőzőbbek (a legfertőzőbbel kezdve): beülős éttermek, bevásárlóközpontok, gyorséttermek, edzőtermek, benzinkutak, körömszalonok, parkok.-írja a https://famiily.hu/

Leave a comment