Emlékszel Oroszlán Szonjára? Döbbenetesen megváltozott az egykor szuperdögös színésznő! Így néz ki ma 43 évesen!

Elsírta magát a boldogságtól egy magányos futás közben Utahban, a semmi közepén, egy végtelen, vörös kőtengerben, de ugyanilyen élményt jelentett számára az is, amikor tavaly Montanában musztángokkal lovagolt. – Tíz éve vágytam arra, hogy igazi cowboyok között marhákat tereljek lasszóval a kanyonokban. Texasban nemrég egy másik álmom vált valóra, először láttam háromszáz lovat egyszerre vágtatni arénában, rodeón.

Évente többször hazalátogat, de az online beszélgetésbe philadelphiai házi karanténjából jelentkezett be, és az interjúban azt is elárulta, miért nincs férjnél.

 

Régen:

Related image

Fotó :filmkatalógus

Fotó : mafab

 

És most :

oroszlan-szonja-bombera

Fotó: Nők Lapja/Üzenet rögzítve

Édesapja Oroszlán Gábor, az Atlas együttes basszusgitárosa.[1] 1993–1997 között a Cool Miners énekese volt. Édesanyja, Gazdag Beáta ügyvéd, a színésznő menedzsere. Oroszlán 1995-ben érettségizett a Hunfalvy János Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskola német kétnyelvű külkereskedelmi ügyintéző osztályában. Majd a tengerentúlon tanult tovább, 1995-től a Boston, Berklee College of Music ének kurzusán vett részt. 1997–2001 között a Színház- és Filmművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait operett-musical színész szakon Szirtes Tamás osztályában, ahol 2001-ben diplomázott. De közben 1998-ban New Yorkba utazott, hogy részt vegyen az American Academy Arts színész kurzusán. Másoddiplomáját 2001–2002 között szerezte az ELTE Bölcsészkarán, kulturális menedzser képzésen.

Szonja 1996-ban a Kecskeméti Katona József Színház, A dzsungel könyve című darabjában megkapta első szerepét, a Túnát. 1998-óta rendszeresen szinkronizál. 2000-től a Vígszinháznál és a Pesti Színháznál játszott. 2005-ben a Centrál Színházban a Legénylakás című darabban volt látható, de 2006-tól már a Madách Színház színésznője volt. Majd 2009-2011 között az RTL Klub Csillag születik című tehetségkutató műsorának egyik zsűritagja lett. 2013-tól a Játékszínben a 8 nő, a Legyen a feleségem!, és az Alfődi Róbert által rendezett A Játékkészítő című darabban játszott. Első filmszerepét 1998-ban a Jancsó Miklós által rendezett, Nekem lámpást adott kezembe az úr Pesten című filmben kapta. Majd olyan filmekben szerepelt, mint az Egy szoknya egy nadrág, az Egy bolond százat csinál, a Magyar vándor, a Valami Amerika trilógia. 2015-ben mégis maga mögött hagyott mindent és Amerikába költözött. Saját elmondása szerint szeretett volna kitörni a “buta és szőke” szerepéből, ezért hagyta el hazáját és ment a tengerentúlra. 2016-ban az Amerikai Arden Színházban kapott szerepet. 2018-ban a Dobó Kata rendezte Kölcsönlakás című filmben szerepelt, ami 2019 legnézettebb magyar filmje lett. 2019-ben két amerikai filmben a Kecksburg és a Journey of 3 Women című filmekben szerepelt.

Leave a comment