Ez várhat a MAGYARORSZÁGRA ha ősszel jön a második hullám:

Ez várhat a MAGYARORSZÁGRA ha ősszel jön a második hullám:

A gazdaság lefékezés mértékét eltérő mértékűnek látják a pénzügyi szereplők. A jegybank optimista, miközben az elemzők 3,8%-os, az Európai Bizottság pedig 7%-os visszaesést vár. A Sberbank Magyarország Zrt. Treasury vezetője a konszenzusnál enyhébb, 2,6%-os mérséklődést prognosztizál, aminek pontos mértéke a külpiacok és a hazai intézkedések függvénye lehet. A visszapattanást követően gyorsan nő a gazdasági teljesítmény, de a korábbi szintet nem éri el a Sberbank szakembere szerint.-írJA a pénzcentrum.

Amennyiben ősszel a mostanihoz hasonló új hulláma jön a járványnak, akkor a mostani legkeményebb jóslat, a 9%-os visszaesési várakozás lehet az általános elképzelés.

A kormányfő elmondása szerint eddig a járványügyi védekezés töltötte ki a munkaideje 90%-át, most ez csökkenni fog 50% alá, és inkább a gazdaság újraindítása kerül előtérbe. Hansúlyozta, hogy a járvány miatt munka nélkül maradtakat nem segéllyel, hanem munkával kell támogatni. Ismét elmondta, hogy amennyi munkahelyet a vírus elpusztított, annyit kell létrehozni.

Leave a comment