Hol és kiket keresnek fel a NAV ELLENŐRÖK? – Itt a 27. heti lista

Hol és kiket keresnek fel a NAV ELLENŐRÖK? – Itt a 27. heti lista

Kiemelt ellenőrzési témakör: katás szerződések

A NAV az év második felében kiemelten vizsgálja a kifizetőknél és foglalkoztatóknál a kata-alanyokkal kötött szerződéseket, a bújtatott foglalkoztatással kapcsolatos visszaélések feltárása és visszaszorítása érdekében.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. júniusban az alkalmi kitelepüléseken a számla-, nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését, a webshopokban a számla-, nyugtaadást és az áruk eredetét, továbbá az építkezéseken a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. június 29. és július 3. között a gépkocsiszervízeket, valamint a klímatisztítókat és -töltőket ellenőrzik Budapesten.

Az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, továbbá az alkalmazottak bejelentését is vizsgálják, emellett az online pénztárgépekben rögzített adatok alapján nyomon követik a bevételek alakulását.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a vendéglátókat ellenőrzik június 22. és 28. között, a megye egész területén. Az igazgatóság munkatársai nyáron a szezonálisgyümölcs-árusokat is ellenőrzik a boltokban, piacokon és közterületen.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Vizsgálatokra számíthatnak még az építkezéseken dolgozó kivitelező vállalkozások is.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai június 29. és július 5. között,

kedden Pécsett a vásárcsarnokban,
szerdán Szigetváron, a Zrínyi téren működő vendéglátóhelyeken,
csütörtökön pedig a komlói gépjárműalkatrész-kiskereskedőknél ellenőriznek.
A próbavásárlások mellett az ellenőrök vizsgálják a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, valamint az áruk eredetét is. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok azt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

Békés megye

2020. június 15. és 28. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megyei éttermeket, gyorséttermeket és pizzériákat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatottak bejelentését és az 5 százalékos kedvezményes áfakulcs alkalmazását vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. július 13. és 16. között Borsod megyében ellenőrzik a különböző építési területeken dolgozó vállalkozásoknál a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Az igazgatóság munkatársai 2020. július 2-án az ónodi országos kirakodó vásáron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

Csongrád-Csanád megye

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai július 6. és 8. között fokozottan ellenőrzik a megyében a fagylaltozókat, cukrászdákat, kávézókat.

Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és a pénztárgépek áfa gyűjtőinek használatát vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. június 22. és július 3. között a Velencei-tónál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését.

Az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, valamint az online pénztárgépekből érkezett adatok alapján kockázatos adózók számíthatnak ellenőrzésre.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júniusban a szezonális zöldség- és gyümölcsárusokat és a „szedd magad gyümölcs” akciókat hirdető vállalkozásokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. június 29. és 30. között az alkalmi kitelepüléseken, illetve az idényzöldséget és -gyümölcsöt árusítóknál ellenőrzi a nyugta- és számlaadást, továbbá építkezéseken a foglalkoztatás szabályszerűségét. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. júniusban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét ellenőrzik az idényzöldséget és -gyümölcsöt, valamint a virágot árusítóknál.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. június 22. és július 3. között továbbra is az építkezéseken, piacokon és közterületeken végeznek ellenőrzéseket a megyében. A revizorok a foglalkoztatás szabályszerűségét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. június 22. és július 3. között a cipő- és ruhakereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. június 29. és július 3. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

június 29. hétfő: Rétság és környéke
június 30. kedd: Pásztó és környéke
július 1. szerda: Balassagyarmat és környéke
július 2. csütörtök: Salgótarján és környéke
július 3. péntek: Bátonyterenye és környéke
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a kifőzdékben és a falatozókban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. június 29. és július 5. között a Szentendre belvárosában működő vendéglátóhelyeket, kereskedéseket, mozgóárusokat és fagylaltosokat ellenőrzik.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 27. héten is folytatja azoknak az üzleteknek és vendéglátóhelyeknek a helyszíni ellenőrzését, amelyeknél a pénztárgép üzemeltetésében valamilyen hiányosság, anomália tapasztalható.

Emellett intenzívebb ellenőrzésekre számíthatnak az alábbi tevékenységet végző vállalkozások:

strandcikk, ajándék-, bizsu- és ékszerkereskedelem,
az idegenforgalmi területeken működő ruházati és lábbeli-kereskedelem.
A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Az NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 27. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket.

június 29. hétfő: Fehérgyarmat,
június 30. kedd) Nagyhalász, Ibrány
július 1. szerda: Újfehértó, Kálmánháza
július 2. csütörtök: Nyírmada, Vásárosnamény
július 3. péntek: Nyírpazony, Nyírtura
A NAV munkatársai ellenőrzik a zöldség-, gyümölcsárusokat, a kereskedelmi- és vendéglátóhelyeket, az ételkiszállító vállalkozásokat, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás és az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét vizsgálják.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. június 29. és július 3. között a piacokon és közterületeken zöldséget, gyümölcsöt árusítókat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

június 29. hétfő: Dombóvár
június 30. kedd: Bonyhád
július 1. szerda: Ozora
július 2. csütörtök: Tamási
július 3. péntek: Paks
Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júliusban a vendéglátóhelyeket ellenőrzik.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. június 29. és július 3. között ellenőrzik a zöldség-gyümölcsárusokat, valamint az építőipari vállalkozásokat.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

június 29. hétfő: Balatonfüred és környéke
június 30. kedd: Veszprém és környéke
július 1. szerda: Tapolca és környéke
július 2. csütörtök: Pápa és környéke
július 3. péntek: Ajka és környéke
A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

ADÓtraffipax

„A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.”

Leave a comment