Közelít a vihar: a meteorológiai szolgálat elárulta, “hol lesz a legnagyobb eséllyel reccs és bumm”

Közelít a vihar: a meteorológiai szolgálat elárulta, “hol lesz a legnagyobb eséllyel reccs és bumm”
Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán azt írja, a délután érkező fronthoz kapcsolódva szinte bárhol kialakulhat zivatar az országban, de véleményük szerint a legnagyobb eséllyel, illetve legerősebb intenzitással a Balaton környékén és északkeleten fordulnak majd elő.

 

.

atv.hu

ZIVATAR, HEVES ZIVATAR

A késő délelőtti óráktól főként északon, északkeleten alakulhat ki zivatar, néhol heves zivatar. Délutántól északnyugat felől egy hidegfront érkezik, környezetében egyre többfelé várható zivatar, heves zivatar, amelyhez viharos (jellemzően 60-90 km/h, néhol 100 km/h körüli) széllökések, helyenként felhőszakadás (többnyire 20-40 mm), nagyobb méretű jég (>2cm) társulhat. Heves zivatarra a Dunántúl középső és délnyugati tájain, illetve az Alföldön és az Északi-középhegységben legnagyobb az esély. A front az éjszaka első felében kelet felé elhagyja hazánkat, de éjfél után északkeleten még előfordulhat egy-egy zivatar.

ÓRÁRÓL ÓRÁRA MUTATJUK HOL CSAP LE A VIHAR 13, 14, 1,5 16, 17, 18, 19, 20 órakor >>> MEGNÉZEM >>

ÉLETVESZÉLY! EZEKRE A MEGYÉKRE NAGYON SÚLYOS RIASZTÁST ADTAK KI! >>>>> MEGNÉZEM >>>>>

SZÉL

A hidegfront mögött a Dunántúlon zivataroktól függetlenül több helyen viharossá fokozódik (60-70 km/h, az északnyugati megyékben 70 km/h körül) az északi, északnyugati szél.

HŐSÉG

A középhőmérséklet több helyen elérheti a 25, 26, délen és városi környezetben a 27 fokot, de az érkező hidegfront felfrissülést hoz.

Leave a comment