ÓRÁRÓL ÓRÁRA MUTATJUK HOL CSAP LE A  VIHAR 13, 14, 1,5 16, 17, 18, 19, 20 órakor

Szöveges figyelmeztető előrejelzés
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.06.29. hétfő éjfélig
ZIVATAROK:

A következő órákban csökkenő tendenciával, leginkább az Északi-középhegységben és az Alföldön alakulhatnak ki zivatarok. Estére a legtöbb helyen átmenetileg csökken a csapadékhajlam, de hajnalban északnyugaton és északkeleten a záporok mellett zivatar is előfordulhat. A zivatarokat rövid idő alatt 20-30 mm csapadék, jégeső, 60-80 km/h-s szél kísérheti.

ÉLETVESZÉLY! EZEKRE A MEGYÉKRE NAGYON SÚLYOS RIASZTÁST ADTAK KI! >>>>> MEGNÉZEM >>>>>

ÓRÁRÓL ÓRÁRA MUTATJUK HOL CSAP LE A  VIHAR 13, 14, 1,5 16, 17, 18, 19, 20 órakor

 

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

Forrás : kiderul.hu

Hétfőn délután hidegfront éri el hazánkat. A front érkezése előtt, még a késő délelőtti órákban északkeleten, keleten kialakulhatnak zivatarok, ezek között egy-egy intenzívebb is lehet. Délután a front mentén északnyugat felől egyre több helyen pattannak ki zivatarok, hevesebbek elsősorban a Dunántúlon, az Északi-középhegységben és az Alföld keleti részén lehetnek, amelyeket viharos szél (60-90 km/h, néhol esetleg >95-100 km/h), nagyobb szemű jég (1-2 cm) és felhőszakadás is kísérheti (általában 30-35 mm, de néhol >40 mm sem kizárt).

ÉLETVESZÉLY! EZEKRE A MEGYÉKRE NAGYON SÚLYOS RIASZTÁST ADTAK KI! >>>>> MEGNÉZEM >>>>>

HŐSÉG:

A középhőmérséklet ma az északi, északkeleti tájak kivételével elérheti a 25, délen és városi környezetben helyenként a 26-27 fokot. Holnap a déli tájakon várható 25 fokot elérő vagy meghaladó középhőmérséklet, de délután a front érkeztével gyorsan csökken majd a hőmérséklet.

2020.06.28. 18:44 Országos Meteorológiai Szolgálat

Országos előrejelzés: hétfő reggeltől hétfő éjfélig

Reggel még kevés felhő lesz az égen, majd erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és késő délelőttől kezdve egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A zivatarokat viharos széllökések, felhőszakadás, illetve jégeső kísérheti. Kezdetben a délnyugati, déli szél élénk lesz, majd egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megerősödik, néhol viharossá fokozódik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 36 fok között valószínű, 30 fok alatti csúcsértékekre az Északnyugat-Dunántúlon számíthatunk, de délután már egyre nagyobb területen visszaesik a hőmérséklet.

Országos előrejelzés: kedd

Éjszaka az ország délnyugati harmadának kivételével csökken a felhőzet, kiderül az ég, napközben nagyrészt napos időre számíthatunk a délnyugati megyékben több, másutt kevés gomolyfelhővel. Éjjel a Dunától keletre még több helyen valószínű zápor, zivatar, napközben legfeljebb elvétve lehet csapadék. Az északnyugati szél az ország északkeleti felében gyakran lesz élénk, időnként erős, a nap második felében mérséklődik a légáramlás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.

Leave a comment