Nagyot változik az élet szerdától! ITT A LISTA >>EZEK A VÁLTOZÁSOK LÉPNEK ÉLETBE JÚLIUS 1-től! EZ A 9 FONTOS VÁLTOZÁS LÉP ÉLETBE HOLNAPTÓL >>>>

1. Tényleg mindent látni fog a NAV

Autósok, figyelem: nagy drágulás jön a kutakon szerdán
A két lépcsőben – 2020. július 1-jével, majd 2021. január 1-jével – életbe lépő jogszabály jelentős változást hoz az online számla adatszolgáltatási kötelezettségben

2. Újra csökken a szochó

A szociális hozzájárulási adó (szochó) szerdától újabb két százalékponttal, 15,5 százalékra csökken, a lépés több mint 300 ezer vállalkozást és mintegy 4 millió munkavállalót érint.

3.Jobb lesz a nyugdíjasok élete

Szerdától több törvényváltozás is életbe lép, amely a nyugdíjasokat érinti. Július 1-jétől kiterjesztik azt a szabályt a nem munkaviszonyban munkát végző nyugdíjasokra is, hogy csak a 15 százalékos szja-t vonják le a bérükből.

4. Hatályba lép a potyautastörvény

Július elsején lép hatályba az új társadalombiztosítási törvény, amely módosítja az egészségbiztosítással érintett személyek körét, egységesíti a járulékfizetési rendszert, módosítja a kiegészítő tevékenységet folytató személyek csoportját és új elemként járulékfizetési alsó határt vezet be.

5.Egyre drágább az üzemanyag, újra fizetni kell a parkolásért

6. A Tesco megszünteti budaörsi áruházába az ingyenes buszjáratot.

7.Változás lesz a postákon

Július 1-jétől eltérnek egymástól a hagyományos és az azonosítóval ellátott közönséges levelek feladási árai,

8. Így nyitnak újra a budapesti könyvtárak

9.Újra jönnek a budapesti kéményseprők-írja a napi.hu

Leave a comment