SZUPEROLCSÓ! Klasszikus és olcsó termálfürdő, amiről szerintünk még nem is hallott! NYÁRON, ŐSSZEL ÉS TÉLEN IS KITŰNŐ VÁLASZTÁS ha elbújnál a világ elől!

SZUPEROLCSÓ! Klasszikus és olcsó termálfürdő, amiről szerintünk még nem is hallott! NYÁRON, ŐSSZEL ÉS TÉLEN IS KITŰNŐ VÁLASZTÁS ha elbújnál a világ elől!

Néhány napja a Facebook csoportunk egyik tagja említette amolyan fürdőtippként a Hegyközszentmiklósi Gyógyfürdőt. Az az igazság, hogy korábban nem hallottunk erről a fürdőről, ezért utánanéztünk, hogy mit lehet róla tudni. Elöljáróban annyit elárulhatunk: akik a klasszikus, nyugodt környezetben lévő, flancolás nélküli gyógyfürdőket szeretik, azoknak érdemes lehet ellátogatni Hegyközszentmiklósra.

Merrefelé kell indulni? A határ román oldalán van, de ettől nem kell megijedni, ugyanis a partiumi részen található, nagyon közel az államhatárhoz. Konkrétan: Debrecentől nagyjából 55 kilométerre (autóval kevesebb mint egy óra), a létavértesi határátkelőtől pedig mindössze 18 kilométerre fekszik a kevesebb mint ezer lakosú Hegyközszentmiklós.

Meglehetősen jól menedzselik a fürdőt. Néhány évvel ezelőtt a szezonális működésről áttértek az egész évesre, a termálvizes medencét pedig befedték, télre oldalfalakat is kap, így ilyentájt gyakorlatilag fedett fürdőként működik. A nagy termálmedence mellett egy pici gyermekmedence található még a fürdőben.

A termálvíz szulfátot, radont, paraffint is tartalmaz. Főleg az utóbbi érdekes, mert a paraffinos vizek nem túl gyakoriak, a kozmetikai ipar bőrápolószerként használja, azaz maga a víz is alkalmas a bőrproblémák kezelésére.

Emellett mozgásszervi panaszok, nőgyógyászati gyulladások esetén is hatékony lehet. Ivókúraként gyomornyálkahártya-gyulladás és renyhe epeműködés esetén ajánlják.
A Hegyközszentmiklósi Gyógyfürdőhöz vendégszobák kapcsolódnak, de lakókocsi is bérelhető és a sátorozási lehetőség is biztosított a kempingben. A kis fürdőben büfé is működik.

Hegyközszentmiklós termálfürdő :A belépőjegyek ára és a nyitvatartási idő kifejezetten vendégbarát. Jelenleg egy felnőtt belépő 8 lej, a 3-14 éves gyerekeknek 4 lej, gépkocsi esetén a napi parkolási díj 8 lej.

Mostani árfolyamon a 8 lej olyan 530 forint, a 4 lej pedig körülbelül 265 forint. A Hegyközszentmiklósi Gyógyfürdő minden egyes nap 8 és 23 óra között tart nyitva, és ünnepnapokon is várják a vendégeket. Ez utóbbi tulajdonképpen azt is jelenti, hogy itt mindig van éjszakai fürdőzés, ráadásul külön díj nélkül.Frorrás: https://termalonline.hu/

Leave a comment