1 perce jött a hír! ORBÁN VIKTOR újabb KORLÁTOZÁSOKAT JELENTETT BE >>>>

1 perce jött a hír! ORBÁN VIKTOR újabb KORLÁTOZÁSOKAT JELENTETT BE >>>>

“Miután a vírust külföldről hurcolták be, ezért a kormány úgy döntött, fenntartja a beutazási korlátozásokat” – jelentette ki a miniszterelnök, majd a kötelező maszkhasználat kiterjesztésével kapcsolatban felsorolta azokat a helyeket – mozik, színházak, egészségügyi és szociális intézmények, valamint ügyfélfogadási irodák -, ahol mától ugyanúgy hordani kell az orrot-szájat eltakaró védőeszközt, mint a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben.

A kormány döntése alapján továbbra is fenntartják a teljeskörű látogatási tilalmat a kórházakban és az idősotthonokban. “Október 1-jétől testhőmérséklet mérés után lehet belépni az iskolákba a diákoknak és a tanároknak, és csak nekik” – folytatta a szabályok ismertetését a miniszterelnök, aki azt is elárulta, mennyiben maximálták a tesztek hatósági árát. Elhangzott az is, hogy egy tesztért maximum 19500 forintot lehet elkérni.

Orbán végül bejelentette, a szórakozóhelyeket este 11 után be kell zárni. A miniszterelnök mindenkit a szabályok betartására kért, ám megjegyezte, utasította a rendőrséget, hogy szigorúan ellenőrizzék és tartassák be a szabályokat, és ha kell büntessék a szabályszegőket.

Leave a comment