KIDERÜLT: Ha ILYEN betegséged van, hatalmas veszélyben vagy a COVID-al szemben. Sajnos hazánkban is sokan szenvednek Ebben:

KIDERÜLT: Ha ILYEN betegséged van, hatalmas veszélyben vagy a COVID-al szemben. Sajnos hazánkban is sokan szenvednek Ebben:

A Jama Internal Medicine tudományos lapban szerdán közzétett elemzésből megtudhattuk, hogy melyik meghúzódó rendellenességek jelenthetik a legnagyobb kockázatot mortalitás szempontjából a 18 és 34 év közötti COVID-19 páciensekre.

Az extrém elhízás, a diabétesz és a magasvérnyomás-betegség a vezető befolyásoló tényezők a lélegeztetőgépre való kötést és az elhalálozást figyelembe véve koronavírus-fertőzés esetén még a fiatalabb korosztálynál is – számolt be róla a The Straits Times hírportál. A tanulmányt készítő kutatók kimutatták, hogy a fekete és latinó embereket a fehérekhez képest sokkal érzékenyebben érinti a pandémia, mivel a fiatal felnőtt páciensek 57%-át tették ki, míg 49%-uk hunyt el, vagy szorult lélegeztetőgépes kezelésre. Mint ahogyan az szinte az összes korcsoportnál megfigyelhető, a férfiak a 18-34 év közötti COVID-19 betegeknél is nagyobb eséllyel halnak bele a szövődményekbe – az összes fertőzött közül 58% a férfiak aránya a kórházi kezelések, 65% pedig az áldozatok esetében.
A 40 fölötti testtömegindexszel rendelkező, extrém elhízásban szenvedő fiatal felnőttek adták az összes tragikus végkimenetellel járó fertőzöttek 41%-át, ezt követte a magas vérnyomással élők aránya 31%-kal, majd a diabéteszes pácienseké 27%-kal.

Forrás:https://www.nemzetilap.com/2020/09/kiderult-ha-ilyen-betegseged-van.html

Leave a comment