MEGVAN A DÁTUM – BEJELENTETTÉK! EKKOR lesz a legrosszabb a koronavírus helyzet Magyarországon! >>>>

MEGVAN A DÁTUM – BEJELENTETTÉK! EKKOR lesz a legrosszabb a koronavírus helyzet Magyarországon! >>>>

Az első hullámmal szemben csatát nyertünk, most szembe kell néznünk a második hullámmal, de már felkészültebben és tapasztaltabban – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kormányülést követő élő Facebook-bejelentkezésében. A kormányfő arról tájékoztatott, a járványügyi szakemberek szerint a koronavírus-járvány második hulláma valamikor december-január tájékán éri el a csúcspontját. Hangsúlyozta, egészen addig folyamatosan védekezni kell. Szavai szerint a “haditerv” célja, hogy megvédjék az időseket, meggyógyítsák a betegeket, miközben fenntartják az ország működését.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, a vírus már közösségben terjed. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a már érvényben lévő és könnyen betartható általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége. A kormány szerdai ülésén a beutazási korlátozások fenntartásáról és újabb szigorításokról döntött. Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óta után a szórakozóhelyeket be kell zárni.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Az iskolákban októbertől a tanároknak és a diákoknak csak testhőmérséklet-mérés után lehet belépni.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.

Leave a comment