Öt program indul a Koronavírus miatt: Orbán csomag 2020!

Öt program indul, számos alprogrammal
Minden program egy-egy alprogramját emelte ki Orbán Viktor:

1.: Munkahelymegőrzés: rövidített munkavégzés esetén a kormány készen áll, hogy a munkaadóktól átvállalja a bérköltségek egy részét.

2.: Munkahelyteremtés: 450 milliárdos támogatás beruházásokra

3.: Kiemelt ágazatok: turizmus, egészségipar, élelmiszeripar építőipar, logisztika, közlekedés, film- és kreatív ipar újraindítása

4.: Vállalatok finanszírozása: kamat- és garanciatámogatott hiteleket biztosítanak magyar vállalkozásoknak több mint 2000 milliárd forint értékben

5.: Család- és nyugdíjasvédelem: visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat, 4 részletben: 2021 februárjában egy heti plusz nyugdíjat kapnak, ez lesz a következő években is.

Most a munkahelyeket kell védeni, de nem feledkezhetünk meg a nyugdíjasokról, szüleinkről, nagyszüleinkről – mondta Orbán Viktor, aki bemutatta a minisztereket, akiket az akcióterv végrehajtásával megbízott.

Palkovics miniszter koordinálja majd az egész programot. Mager Andrea az állami vállaltokat hozza lendületbe. Varga Mihály biztosítja a forrásokat és garantálja a költségvetési fegyelmet.

„Nehéz idők előtt állunk, de láthatják, egyetlen magyar sincs egyedül. Sikerülni fog, ha vigyázunk egymásra!” – zárta nyilatkozatát a miniszterelnök.

Leave a comment