Közleményt jelentett be az Operatív törzs! EZ MINDEN magyar embert érint majd! Müller Cecília a következő dolgokat üzente a lakosságnak:

Hétfőtől érvényesek a szigorúbb biztonsági szabályok – többször hallhatták az elmúlt napokban az M1-en is, hogy a moziktól a postákon át az ügyfélszolgálati irodákig mindenütt kötelező ezentúl a maszk. Müller Cecília ezt azzal egészítette ki, hogy mindenhol érdemes maszkot hordani, ahol nem lehet tartani a másfél méteres távolságot, például a fodrászoknál is – hangzott el az M1 Híradójában.

Mostantól a maszkot helyesen kell viselni ott is, ahol tömegközlekedési eszközre várunk. A nyitott megállóhelyeken várakozás közben nem, de a felszállás előtt a sorban állásnál kötelező a maszkviselés és a távolság betartása.

A jegyvizsgálónak kötelessége felszámítani a pótdíjat, illetve kizárni az utazásból minden esetben azt, aki nem visel maszkot. Azaz le kell szállnia az utast a szerelvényről. Ha ezt önszántából nem teszi meg, akkor rendőrt hív a jegyvizsgáló.

Mostantól kötelező a megfelelő maszkviselés hatéves kor fölött már nemcsak a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben, hanem a bevásárlóközpontok, mozik, színházak, múzeumok, könyvtárak közönség által látogatott területén, valamint az egészségügyi és szociális intézményekben, illetve a közszolgálati és postai ügyfélszolgálatokon is.

A megfelelő maszkviselet azt jelenti, hogy a maszknak el kell fednie a szájat és az orrot is.
Már nem elegendő sállal eltakarni az orrot, szájat, szabályos maszkot kell viselnünk. Ez lehet textil-, akár orvosi maszk, a lényeg, hogy ezt helyesen viseljük, ahol használni kell, ahol a jogszabály előírja – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos.

A szabályok betartását a kereskedelmi hatóság, a kormányhivatal és a rendőrség is ellenőrizheti.-írta a hirado.hu

Leave a comment