Koronavírus: itt a régiós lista; különösen nagy veszélyben van, aki itt él

Koronavírus: itt a régiós lista; különösen nagy veszélyben van, aki itt él

Magyarországon brutálisan felülreprezentáltak az egy millió lakosra jutó szívkoszorúér-betegségek okozta halálesetek. Az egész EU-t figyelembe véve a legrosszabbul álló 10 régió közül 4 magyar, de legrosszabb 20 között már az összes magyar vidék szerepelteti magát. Mindez azt is jelenti, hogy EU-s szinten 1-2 ország mellett a magyar lakosság, főleg a 65 év felettiek szinte országszerte, krónikus betegségük révén különösen veszélyeztetettek az új koronavírussal szemben.

Nem szabad fél vállról venni
A koronavirus.gov.hu tájékoztatás szerint az új koronavírus okozta megbetegedéskor “azoknál a betegeknél alakul ki gyakrabban súlyos, akár életveszélyes állapot, akik valamilyen krónikus alapbetegségben (magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegség, cukorbetegség, májbetegség, légzőszervi betegség, daganatos betegség) szenvednek.”

Ahogy azt a felsorolásból is látjuk, Magyarországon rengeteg régió lakosait érinti kedvezőtlenül az új járvány, potenciálisan az egész ország területén rengeteg olyan, jobbára 65 év feletti ember él, aki küzd valamilyen szívkoszorúér-betegséggel.-írja a Pénzcentrum.

Leave a comment