Ilyen még NEM VOLT MAGYARORSZÁGON! Hatalma segítség: buszjegy, élelmiszer, gázpalack, 5000 forint értékű élelmiszercsomag ingyen rászorulóknak, kevés pénzből élőknek!!

Image result for gázpalackok

Nagymamák lekvárja segíti a falusi szegényeket
Lekvárt főznek és kézműveskednek a bordányi asszonyok, hogy a befolyt összegből buszjegyet, élelmiszert, gázpalackot vegyenek a rászorulóknak.-írja az https://abcug.hu/

Pin Email
Lekvárt főznek és kézműveskednek a bordányi asszonyok, hogy a befolyt összegből a szegényeknek buszjegyet, élelmiszert, gázpalackot vegyenek. A Csongrád megyei faluban mindenki tudja, hogy ha egy kis segítség kell, akkor a többnyire nagymamákból álló csoporthoz kell fordulni, akik ugyan kis összegű, de gyors segítséget nyújtanak. Egy halmozottan sérült gyereket nevelő nőnek még a házát is felújították.

,,A családok elég sűrűn maguktól keresnek meg minket, általában gyorssegélyek miatt, például, ha gyógyszerre kell vagy buszjegyre, mert nem tud bemenni Szegedre, de élelmiszerre is nagyon sokszor kérnek gyorssegélyt. Volt, amikor cipőt vettünk, mert megkerestek minket, hogy a kissrác menne versenyre, de nincs méltó ruházat hozzá” – meséli Jenei Györgyné Nagy Zsuzsanna, a bordányi Karitász csoport megalapítója és vezetője.

A javarészt nyugdíjas asszonyokból álló 17 fős csoport hetente egyszer gyűlik össze, hogy különböző kézműves termékeket és lekvárt készítsenek, amit majd eladhatnak a falusi karácsonyi vásáron. A termékek árán bejött adományt félreteszik, hogy egész évben segíthessék a rászorulókat. A vásározás mellett minden évben 35 családnak állítanak össze élelmiszercsomagot 5000 forint értékben, amit együtt visznek ki a rászorulókhoz, de helyi gyerekeket is táboroztatnak és a már idősek otthonában élő, volt bordányi lakosokat is látogatják.

További részletek itt:https://abcug.hu/

Forrás: https://abcug.hu
Fődi Kitti riportja

Leave a comment