Várható volt a bejelentés ,mégis sokként ért mindenkit! Ezt is betiltják a koronavírus miatt Magyarországon >>>

Várható volt a bejelentés ,mégis sokként ért mindenkit! Ezt is betiltják a koronavírus miatt Magyarországon >>>

A koronavírus-járvány adventi időszakra várható tetőzése miatt elmarad az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár – írja közleményében a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) .

A koronavírus-járvány az egészségügyi szakemberek előzetes becslései és a kormányzati nyilatkozatok szerint az adventi időszakban, azaz várhatóan november végén és decemberben fog tetőzni. Ezt az előrejelzést támasztja alá az elmúlt hetek tendenciája a megbetegedések és halálesetek számának rekord mértékű növekedésében.
A fővárosi operatív törzs iránymutatását is figyelembe véve azt a felelős döntést hozta meg a cég vezetése, hogy az idei vásár a járványhelyzet miatt elmarad, tekintettel arra, hogy a vásár megtartása az azon résztvevők életét, egészségét vagy testi épségét veszélyeztetné – hangsúlyozta közleményében a BFTK.

Hozzátették, a járványügyi adatok emelkedésére a környező országok nagyvárosai is hasonló intézkedéssel készülnek, és szigorítják a hasonló jellegű rendezvények megtartását.

A BFTK támogatja a hazai kézműveseket ebben a nehéz helyzetben, ezért a megsegítésükre kampányt tervez, amelynek keretében arra kérjük a lakosságot, hogy az idei ünnepekre is kézműves termékeket vásároljanak és ajándékozzanak

– mondta el Faix Csaba, a BFTK ügyvezetője.

A főváros turisztikai cége további csatlakozókat, cégeket vár a kezdeményezéshez, hiszen ennek a szolgáltatói szektornak a húsvéti és a karácsonyi időszak a fő bevételi forrása, melyek idén elmaradtak, ezt a kiesést akarják így pótolni. #BUDAPEST #KARACSONYIVASAR #VÁSÁR #ELMARAD #KORONAVÍRUS

Forrás: https://www.hirfolyam.link/2020/10/varhato-volt-bejelentes-megis-sokkent.html

Leave a comment