ÚJ!!! MÁTÓL igényelhető az 500 ezer forintos támogatás!!! Nincs diplomája? ÖN IS MEGKAPHATJA!!! Itt lehet jelentkezni >>

ÚJ!!! MÁTÓL igényelhető az 500 ezer forintos támogatás!!! ÖN IS MEGKAPHATJA!!! Itt lehet jelentkezni >>

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) összesen több mint 12 milliárd forint forrásigénnyel indított programot az alacsony iskolai végzettségű és a fiatal álláskeresők iránti munkaerőpiaci kereslet élénkítése érdekében. A Vállalkozások munkaerő támogatása program mintegy 25 ezer álláskeresőt juttathat munkalehetőséghez. A támogatást gyorsan és egyszerűen, elektronikus úton, egyetlen oldalnyi kérelem kitöltésével vehetik igénybe a munkaadók – hívta fel a figyelmet közleményében a minisztérium.

A támogatással
MINTEGY 25 EZER ALACSONY ISKOLAI VÉGZETTSÉGŰ ÉS/VAGY 25 ÉV ALATTI ÁLLÁSKERESŐ MUNKÁBA ÁLLÁSA VALÓSULHAT MEG ÖSSZESEN 12,5 MILLIÁRD FORINT FORRÁSIGÉNNYEL.
A program keretében a munkáltatónak az álláskeresőt legalább 5 hónapig foglalkoztatnia kell.

A támogatás mértéke teljes munkaidőben történő foglalkoztatás esetében havonta a bérköltség (bruttó munkabér és szociális hozzájárulási adó) 50 százaléka, de legfeljebb 100 ezer forint. A munkaadók tehát álláskeresőnként összesen akár félmillió forint támogatásban is részesülhetnek, részmunkaidős foglalkoztatás esetén a támogatási plafon arányosan változik.

IllusztrációFORRÁS: SHUTTERSTOCK
A Vállalkozások munkaerő támogatása programra október 15-től lehet jelentkezni elektronikus ügyintézés keretében a https://nfsz.munka.hu/cikk/1268/Vallalkozasok_munkaero_tamogatasa linken. A munkaadókat szükség esetén a helyileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályai is készek segíteni az egyoldalas kérelem megfelelő kitöltésében.

Leave a comment