VÉGRE!!!! Megtalálták a koronavírus súlyos lefolyásának egyik okát!! ITT AZ MTI KÖZLEMÉNY :

VÉGRE!!!! Megtalálták a koronavírus súlyos lefolyásának egyik okát!!

A természetes ölősejtek egy receptorának hiánya összefügg a Covid-19 súlyos lefolyásával – állapította meg a Bécsi Orvostudományi Egyetem tanulmánya.

Az egyes pácienseknél a betegség lefolyását és súlyosságát nagyban befolyásolja az emberi immunrendszer és a SARS-CoV-2, vagyis az új típusú koronavírus közötti interakció.

A FERTŐZÉS KORAI SZAKASZÁBAN A VÍRUS SZAPORODÁSA ELLENI HARC FONTOS LÉPÉSE AZ ÚGYNEVEZETT TERMÉSZETES ÖLŐSEJTEK (NK SEJTEK) IMMUNVÁLASZA.
Ezeknek a sejteknek a felületén különleges aktiváló receptorok helyezkednek el, köztük az NKG2C receptor, amely a fertőzött sejttel a speciális felszíni struktúrái egyikének (HLA-E) a segítségével kommunikál.

AJÁNLÓ:

PÁR PERCE JÖTT: Összeomolhat a sürgősségi ellátás EBBEN A magyar megyében! MEGNÉZEM >>>

Szavaztak a kijárási tilalom eltörléséről!!! több jogot kaphatnak a beoltottak?ÍME A VÁLASZ :MEGNÉZEM >>

SÚLYOS DÖNTÉST HOZOTT A magyar kormány! EZT A TE ÉLETEDET IS ÉRINTI! MEGNÉZEM >>>

Ennek a kommunikációnak az eredménye, hogy a vírusfertőzött sejt elpusztul.
A NÉPESSÉG MINTEGY NÉGY SZÁZALÉKÁNÁL AZONBAN EGY GÉNVÁLTOZAT MIATT HIÁNYZIK AZ NKG2C AKTIVÁLÓ RECEPTOR,
30 százalékánál pedig csak részben áll rendelkezésre.

A Bécsi Orvostudományi Egyetem virológiai központjának kutatócsoportja Elisabeth Puchhammer-Stöckl vezetésével kimutatta, hogy
A LEGNAGYOBB ESÉLLYEL AZOKNÁL ALAKUL KI SÚLYOS COVID-19-BETEGSÉG, AKIKNÉL HIÁNYZIK AZ NKG2C RECEPTOR, VAGY CSAK RÉSZBEN ÁLL RENDELKEZÉSRE.
A Genetics in Medicine című tudományos folyóiratban megjelent tanulmányukban a szerzők kimutatták, hogy akiket a Covid-19 miatt kórházban kellett kezelni, azoknál szignifikánsan nagyobb volt a valószínűsége annak a génváltozatnak, amely a receptorhiányt okozza, mint akiknél a betegség enyhébb lefolyású volt.

Az intenzív osztályokon kezelt betegek esetében, nemtől és életkortól függetlenül, különösen jellemző volt a receptor hiánya.
A fertőzött sejt HLA-E szerkezetének genetikai változatai szintén mutattak összefüggést a betegség súlyosságával, noha kisebb mértékben” – magyarázta Puchhammer-Stöckl.

MTI

Leave a comment