Ha sok szabadidőd van

Nyakunkba szakadt szabadidő

 

Biztosan benned is felmerült már, hogy a rengeteg szabadidőt hogyan lehetne értelmesen és hatékonyan eltölteni.  Rengeteg olyan időtöltési forma közül választhatsz, amelyet hobbiként is lehetne definiálni. Töltheted barátokkal, családdal az időd, vagy bizonyos tárgyakkal körülvéve. Szinte mindegy, hogy mit választasz, a lényeg, hogy leld benne örömödet és adj értelmet a végzendő tevékenységnek. A következő sorokban néhány aktív formát fogunk bemutatni, melyek segíthetnek akár a szellemi, akár bármilyen képesség fejlesztésében.

 

Ha a nyerő lottószámok a kezedben lennének, akkor gondolkodnod sem kellene, mert bármilyen elfoglaltságot választhatnál, de addig is vegyük sorba, hogy milyen kevésbé költséges időtöltések jöhetnek szóba. Például megpróbálhatsz egy hangszeren játszani, legyen az gitár, dob, vagy szintetizátor. Ehhez online videós tananyagokat tudsz elérni akár a Youtube-on is, ahol elsajátíthatod a zenei alkotás alapjait. Utána már csak rajtad múlik, hogy milyen szintre fejleszted képességeid.

 

Amennyiben aktív mozgásos hobbiban gondolkozol, akkor millió lehetőséggel számolhatsz. Akár egy frissítő sétával is kezdhetsz, egy tetszetős és barátságos erdei környezetben vagy parkban. Ha jobban el szeretnél fáradni, akkor a futás, biciklizés is szóba jöhet, melyek minden izmot megmozgatnak és kellően felfrissítik a testet, nem beszélve a nagyon kedvező egészségügyi hatásaikról. A labdajátékok is rendkívül hasznosak és hozzásegítenek eddig rejtett képességek és izmok fejlesztéséhez, amikről talán korábban nem is tudtál.

 

A számítógép és egyéb okos eszközök kedvelőinek, valamint az online életet élőknek is millió lehetőségük van a kijelzők előtt. Ha szereted a PC vagy online játékokat, akkor nincs az az időmennyiség, amit ne lehetne elütni ezekkel a játékokkal. Választhatsz lövöldözős, stratégiai, sportjátékok közül akár egyéni szinten, akár más online játékosokkal együtt multiplayer módban. Megismerkedhetsz egyéb online játékokkal is, mint például a powerball, ami egyfajta lott, így megspórolhatod az utat a lottózóba és a laptopod előtt ülve adhatsz fel szelvényeket.

 

Ha művészi alkotói vénád van, de a zene nem fog meg, vagy úgy érzed nem neked való, akkor még rengeteg egyéb lehetőséggel számolhatsz. Kipróbálhatod az otthoni fafaragást, kötést, horgolást, vagy végtelen időt tölthetsz el a konyhádban különböző finomságok elkészítésével. Mindezek elkezdéséhez nem is kell sok eszköz. Szűk egy nap alatt be tudsz szerezni szinte mindent szaküzletekből, ami szükséges lehet. Ezek után már elég rákeresned az interneten különböző útmutató, bemutató videókra, melyek segítségével hozzá is láthatsz az alkotáshoz. Hidd el, mire megvarrod az első sálat vagy sapkát, elképesztő időt fogsz elütni.

 

A pénzkereseti lehetőségekről sem kell lemondanod, ha nem a munkahelyeden gályázol. Belevághatsz többféle online hobbiba, melyeket komoly szintre fejlesztve a teljes megélhetésed fedezhető lesz. Ha érdekel a közösségi média marketing, vagy a fényképezés-fotózás és nem vagy teljesen béna, akkor kis ismeretségi körrel már a legelejétől bevételhez tudsz jutni. Persze az se gond, ha teljesen homály a dolog, valahol el kell indulni és a megfelelő kitartással a határ csak a csillagos ég lehet.

 

Természetesen nem tudtunk minden hobbit összeírni számodra, ami szóba jöhet, de a lényeg, hogy légy nyitott az új dolgok felé és merj megismerni olyan tevékenységeket is, melyeket sose tudtál volna elképzelni saját magaddal kapcsolatban. Akár aktív, akár passzív beállítottságú vagy, megtalálhatod a számodra legjobban passzoló tevékenységet és kiteljesedhetsz benne.